Mijn eerste animatie - Winne Bergé
243
post-template-default,single,single-post,postid-243,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8

Mijn eerste animatie

Mijn eerste animatie

Bij het snuisteren op zolder duikte ik 30 jaar terug in de tijd. In een grote onhandige kartonnen doos vond ik enkele blauwe fardes met kilo’s animatiepapier. Ik voelde me direct 20 jaar en dacht aan de leuke momenten die ik op het RITCS heb beleefd tussen 1990 en 1994. Ja, zo oud zijn we al. Ik volgde er de opleiding Beeld Geluid Montage en combineerde het met animatie. Beeld was altijd al iets dat mij aantrok, ik had zo graag kunstonderwijs gedaan. Maar mijn ouders vonden dat ik eerst een ‘normale opleiding’ moest doen en zo ben ik maar na het humaniora kunnen starten met wat ik het liefste doe.

Nu terug naar de kartonnen doos en de blauwe fardes. Ik vond er één van mijn eerste animatieprobeersels terug. In die tijd stond animeren op de computer nog in zijn kinderschoenen en we konden alleen op een Commodore-64 line-testen. Maar wat waren het magische momenten om mijn tekeningetjes tot leven te zien komen. Helaas ben ik de pellicule waarop de animaties stonden kwijt, maar ik heb enkele tekenbladen opnieuw ingescand en geïmporteerd in Adobe. De magie blijft; en het is superleuk om mijn allereerste animatie (een simpele loopcyclus bestaande uit amper 10 beelden) opnieuw tot leven te zien komen.

mijn eerste animatie van 1990

Dirk Depaepe was de man die mij inspireerde destijds en ook mijn mentor. Ik denk met ontzag en bewondering terug aan hem. Animatie was het vak dat mij het meest boeide, Daarnaast kregen we ook geluidsleer, radio- en televisievormgeving, toneel- en kunstgeschiedenis, akoestiekleer, fotografie en beeldcompositie en heeeel veeel wiskunde.

Wil je meer weten over mijn ervaringen in animatie of andere creatieve projecten? Of wil je eens samen aan de tafel om te brainstormen over jouw ideeën? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Geen reactie's

Geef een reactie